Zoeken
Winkelmandje

Is teak geschikt voor in de badkamer?

Niet voor niets wordt teak veelvuldig gebruikt voor buiten meubelen en scheeps dekken. Teak beschikt over zeer duurzame kwaliteitseigenschappen. Het hoge oliegehalte en de dichte nerf dat teakhout van nature heeft zorgt ervoor dat het zeer ongevoelig voor weersomstandigheden is. Dit maakt teakhout dus ook uitermate geschikt voor in de badkamer.


Moet ik mijn teakhouten badmeubel nog behandelen?

Alle badmeubels worden onbehandeld geleverd door Djati en zijn door bovenstaande kenmerken uiteraard onbehandeld geschikt voor de badkamer. Toch raden wij aan het badmeubel minimaal 6 dagen voor plaatsing te behandelen met Rubio Monocoat Oil Plus 2C (milieu vriendelijk) Deze specifieke 2-componenten olie zorgt voor een waterafstotende beschermlaag en helpt dus mee aan een optimale levensduur van uw badmeubel.


Hoe behandel ik mijn houten badmeubel met monocoat?

  1. Maak het meubel stofvrij met een katoenen doek.
  2. Roer het product goed door en meng de componenten. 2/3 uit blik A met 1/3 uit blik B
  3. Let op! 1 blik is voldoende voor ongeveer 14m2. Heeft u minder nodig meng de potjes dan niet volledig met elkaar. Zo kunt u de blikken weer afsluiten en bewaren. Gemengde olie kan niet worden bewaard.
  4. Heel dun aanbrengen over het oppervlak met een katoenen doek.
  5. Na 15 à 20 minuten het overtollig product afwrijven met een schone doek.
  6. Het badmeubel minimaal 6 dagen voor gebruik in de olie zetten om volledige uitharding te garanderen.

    TIP: Wacht niet veel langer dan 15 à 20 minuten om de overtollige monocoat uit te wrijven. Hoe langer u wacht hoe stugger de olie wordt. Olie het meubel dus in etappes in. Zo gunt u uzelf de tijd om de geoliede delen rustig uit te poetsen
     


Hoe kan ik mijn teak badmeubel na behandeling het beste onderhouden?

Nadat het badmeubel is behandeld met Rubio Monocoat kunt u deze waar nodig het beste schoonmaken met lauw water en evt. groene zeep. Groene zeep is een milieuvriendelijk reinigingsmiddel en heeft de eigenschap een extra beschermlaag achter te laten.
Mocht u eventuele krasjes in de monocoat beschermlaag of de gehele beschermlaag op willen frissen dan kunt u dit op de zelfde manier doen als de eerste Monocoat behandeling.
 

Hoe kan ik mijn solid surface wastafel het beste onderhouden?


Solid Surface is een zeer duurzaam en sterk materiaal. Door het samenvoegen van natuurlijke mineralen met polyester en acryl hars ontstaat er een onderhoudsvriendelijke steensoort ‘solid surface’
Omdat solid surface geen poriën en naden heeft is het zeer hygiënisch, slijtvast en gemakkelijk schoon te houden.

Voor de dagelijkse reiniging eenvoudig met een doek (evt. groene zeep) en lauw water schoonvegen. Bij kalk kan er schoonmaakazijn gebruikt worden. Bij wat hardnekkiger vuil kunt u het oppervlak schoonmaken met Cif in combinatie met een schuursponsje. Wij raden af om gebruik te maken van producten als, chloor, antikal, mr.muscle, gootsteen ontstopper en soort gelijke producten, deze kunnen schade toebrengen aan Solid Surface product. Haarverf, nagellak, make up e.d dienen gelijk weggespoeld te worden met lauw water.
 

Hoe kan ik mij keramiek wastafel het beste onderhouden?


De keramische wastafels worden gebakken van een speciale witte kleisoort, gemengd met kwarts op een temperatuur van ongeveer 1200-1400°C, waarbij het geheel verglaast. Hierna worden de bakken geglazuurd.
Door deze glazuurlaag zijn de keramische waskommen en wastafels prima geschikt om met wat meer hardnekkige schoonmaakmiddelen, zoals choor schoon te maken.
 

Hoe kan ik mij granieten waskom het beste onderhouden?


Alle granieten wastafels worden uit 1 massief blok gehouwen en worden aan de binnenzijde gepolijst. Ondanks dat ze gepolijst zijn raden wij aan de wastafels 6 keer per jaar met bijvoorbeeld olijfolie of kleurverdiepende hardsteenolie te bewerken. Zo is deze nog beter beschermd tegen het indringen van vervuiling.
Het schoonmaken van de wastafel kunt u doen met lauw water en groene zeep.
Maak NOOIT gebruik van chloor, antikal, mr.muscle, gootsteen ontstopper en soort gelijke producten. 
Haarverf, nagellak, make up e.d dienen gelijk weggespoeld te worden met lauw water. Ook tandpasta altijd wegspoelen na gebruik.
Om kalkaanslag tegen te gaan is het aan te raden de wastafel na gebruik met een doek droog te wrijven.

GRATIS LEVERING > €100,- *

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

FYSIEKE WINKEL

GECERTIFICEERD TEAKHOUT

5 JAAR GARANTIE

Algemene voorwaarden | Sitemap | Webshop door CM SpecialistCopyright © 2009-2019 Djati.nl