Wat is solid surface?

De belangrijkste kenmerken van solid surface

Solid surface wordt gemaakt uit natuurlijke mineralen, polyester en acrylhars. De combinatie hiervan leidt tot een harde, sterke en duurzame steensoort die goed tegen een stootje kan. Ook hebben hitte, kou en vocht er geen grip op. Dit maakt het materiaal uiterst geschikt voor toepassing in de badkamer. Solid surface gaat lang mee zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

Duurzaam

Slijtvast

Schoon

Vlekwerend en vochtbestendig

Bestand tegen chemische, bijtende stoffen

Tal van mogelijkheden in vormgeving

Deze eigenschappen bieden je een hoop voordelen als gebruiker. Zo heb je er weinig onderhoud of schoonmaak aan. Mocht je de badkamer toch een grote beurt geven, dan hoef je je geen zorgen te maken over schoonmaakmiddelen; die kunnen het materiaal niet aantasten. De materie is hard. We raden je wel altijd aan om voorzichtig te zijn met sterke chemische middelen. Mocht er toch in een uitzonderlijk geval een beschadiging ontstaan, dan kun je dit voor 100% repareren.

Toepassingen van solid surface

Door de vochtbestendigheid en het hygiënische gemak zie je solid surface veel terug in de badkamer, het toilet en de (bij)keuken. Denk onder meer aan de solid surface wastafel, solid surface waskom, ligbad, legplank, douchebak of toilet fontein. Ook in het keuken interieur, denk aan het aanrecht, is solid surface een populair materiaal.

Door de onderhoudsvriendelijkheid, wordt het materiaal ook veel gebruikt voor balies, toonbanken en trappenhuizen. Her en der zul je het ook als muur materiaal zien, met name omdat je grafitti er makkelijk kunt afkrijgen.

Buigzaam en in allerlei kleuren

Denk je aan solide surface, dan denk je vaak aan de mat witte kleur. Maar solid surface is verkrijgbaar in veel meer kleuren dan enkel wit. Daarnaast kun je het materiaal, met de juiste bewerking, buigen. Dit maakt dat er ook vele vormen mogelijk zijn. Solid surface heeft een ‘clean’ look en kun je daarom in vrijwel ieder interieur toepassen. Met name met verschillende houtsoorten en roestvrijstaal is het uitstekend te combineren. Het duurzame materiaal gaat jaren mee en is dus een goede investering in je badkamer of keuken.

Een uiterst duurzaam materiaal

Door de combinatie aan bijzondere eigenschappen, gaat solid surface erg lang mee. Daarom zeggen wij volmondig ‘ja’ als mensen ons vragen of het een duurzame keuze is. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en je hoeft het niet te onderhouden met allerlei chemische middelen. En tot slot heeft de productie een kleine ecologische footprint.

De schoonmaak is een eitje 

Solid surface is een schone keuze. Het materiaal heeft namelijk geen poriën en naden. Hier kan dan ook geen vuil tussen gaan zitten, wat vaak wel bij andere materialen gebeurt. Het materiaal is zodoende afgesloten en dat maakt het schoonmaken eveneens makkelijk. Je hoeft er namelijk enkel een doekje overheen te halen voor een schoon resultaat. Je hebt geen chemische middelen nodig. Mocht er toch een bijtend middel op terecht komen? Dan hoef je je geen zorgen te maken, solid surface is immers bestand tegen chemische en bijtende middelen. Wel adviseren we je om er voorzichtig mee te zijn!

Misverstand: kunststof is geen solid surface

Wij willen dit graag de wereld uit helpen, immers kiezen veel mensen voor kunststof keuken- en badkamermeubilair omdat ze denken dat het dezelfde eigenschappen heeft als solid surface. Echter, kunststof is geen solid surface materiaal. Solid surface onderscheidt zich namelijk op een aantal punten. Kwalitatief gezien heeft het een streepje voor, omdat het beschermt tegen schimmels en bacteriën (omdat het oppervlak helemaal dicht is), het is beter bestand tegen krassen en gaat langer mee.

Service van Djati

Bij Djati hebben wij de mooiste solid surface producten om jouw badkamer een luxe upgrade te geven. Je bestelt onze solid surface wastafels en waskommen gemakkelijk en snel online. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan onze showroom in Hilversum. Hier kun je de producten van dichtbij bekijken.

Bij Djati kun je ook terecht voor teakhouten badkamermeubelen en kranen van het merk Meir. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren! Ben je op zoek naar meer informatie over onze producten of zou je deze graag willen bekijken? Je kunt ook altijd terecht bij een van de Djati dealers, te vinden op de website.

Zakelijk bestellen bij Djati

Wil je een zakelijke offerte aanvragen, ben je benieuwd naar jouw extra voordelen als zakelijke klant of heb je interesse in het verkopen van onze producten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Uit voorraad leverbaar
Gecertificeerd teakhout
5 jaar garantie op Teak
10 jaar garantie op Solid Surface