Onderhoudstips teak

Teakhout is een perfecte houtsoort om toe te voegen in de badkamer aangezien het van nature geschikt is voor warme ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Toch willen we je onderstaande onderhoudstips niet weerhouden.

Is het noodzakelijk mijn teakhouten badmeubel te behandelen?

Alle badmeubels worden door Djati onbehandeld geleverd en zijn ook zonder behandeling geschikt voor de badkamer. Toch raden we je aan het badmeubel minimaal 6 dagen voor plaatsing te behandelen met Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Een milieuvriendelijke olie.

Deze speciale 2-componenten olie zorgt voor een waterafstotende beschermlaag en helpt dus mee aan een optimale levensduur van uw badmeubel.

Hoe behandel je het teakhouten badmeubel met monocoat?

Maak als eerste het meubel stofvrij met een katoenen doek. Roer het product goed door en meng de twee componenten: 2/3 uit blik A met  1/3 uit blik B.

TIP: 1 blik is voldoende voor ongeveer 14m2. Heeft u minder nodig? Meng dan niet de volledige inhoud met elkaar. Zo kun je de blikken weer afsluiten en bewaren. Gemengde olie kan helaas niet worden bewaard. 

Breng de vervolgens de olie heel dun op het oppervlak aan met een katoenen doek. Maak hierbij een cirkelende beweging.

Na 15 à 20 minuten kun je de overtollige olie eraf wrijven met een zachte doek. Hierbij adviseren we in dezelfde richting te wrijven als de nerf van het teakhout. 

Zet je badmeubel minimaal 6 dagen voor gebruik in de olie om volledige uitharding te garanderen.

TIP: Wacht niet veel langer dan 15 à 20 minuten om de overtollige monocoat uit te wrijven. Hoe langer u wacht hoe stugger de olie wordt. Olie het meubel dus in etappes in. Zo geef je jezelf de tijd om de geoliede delen rustig uit te poetsen.

Hoe kun je je teakhouten badmeubel na behandeling het beste onderhouden?

Nadat het badmeubel is behandeld met Rubio Monocoat kun je deze het beste schoonmaken met lauwwarm water en -wanneer nodig- groene zeep. 

Groene zeep is een milieuvriendelijk reinigingsmiddel en heeft de eigenschap een extra beschermlaag achter te laten. Mocht er na enige tijd krassen in de monocoat beschermlaag zijn gekomen, of je wilt het meubel een gehele opfrisbeurt geven dan kun je dit op dezelfde manier doen als bij de eerste Monocoat behandeling.