Zoeken
Winkelmandje

Eigen fabriek in Indonesië

Team van 60 vakmensen

Nederlands ontwerp, Indonesische productie.

Nadat de collectie van Djati in Nederland is ontworpen wordt deze door een team van 60 vakmensen met passie en op ambachtelijk wijze geproduceerd in eigen fabriek in Indonesië.

 
   

 

Een kijkje in de fabriek van Djati

De teak bomen worden van hun schors ontdaan waarna er ongeveer 30% tot 40% van de boom overblijft.

Djati gebruikt enkel de kern van de teakboom om zo een hoge kwaliteit hout te waarborgen. De kern wordt in platen en blokken gezaagd waarna het zo'n 6-8 weken de droogoven in gaat om het vochtgehalte van het hout af te stemmen op het Nederlandse klimaat. Hierdoor minimaliseren we het eventueel werken van het hout nog verder.

 

 

 

Hierna worden alle onderdelen voor de houten badmeubels op de juiste maat gezaagd. De productie is geheel ambachtelijk waardoor er dus veel persoonlijke aandacht aan de producten wordt geschonken. Alle laden en deuren worden voorzien van soft-close geleiders en scharnieren van Blum voor een soepele werking en comfortabel gebruik.

Als de badmeubels geproduceerd zijn worden deze volledig met de hand afgeschuurd wat zich resulteerd in prachtig afgewerkte meubelen van hoge kwaliteit.

Na dit proces worden alle badmeubels door de kwaliteitscontroleurs geïnspecteerd en getest. Vervolgens worden alle artikelen zeer zorgvuldig en degelijk verpakt en gereed gemaakt voor verscheping naar Nederland.

 

 

 
 

 

Verscheping

In de machinale ruimte worden de teakhouten platen nu verder verwerkt naar de juiste maten voor de badmeubelen.
De modellen worden in Nederland ontworpen. De verwerking van alle producten gaat op geheel ambachtelijke wijze waardoor er veel persoonlijke aandacht en tijd aan word besteed. Mede hierdoor zijn de badmeubelen van een hoge kwaliteit die u niet vaak zult treffen.Alle producten worden vervolgens met de hand afgeschuurd wat zich resulteerd in prachtig afgewerkte meubelen.De badmeubels worden aan sterke kwaliteits eisen onderworpen voordat deze verpakt mogen worden.Als alle producten zijn gecontroleerd worden deze zeer zorgvuldig verpakt.
De producten worden in een container geladen en per vrachtwagen naar het havengebied gebracht.

 

Gecertificeerd teakhout

Het teakhout (Jati) dat wij voor onze producten gebruiken is afkomstig van de Perum Perhutani.
De Perhutani zijn plantages die onder toezicht van het Indonesische ministerie van Bosbouw staan en speciaal worden gekweekt voor de meubel industrie. Er is een speciaal onderzoeksteam die tijdens het planten en de groei van de teakboom (Tectona Grandis) onderzoek doen naar het gedrag en de ontwikkeling van deze specifieke boomsoort.
De Perhutani plant en produceert teakbomen van hoge kwaliteit op circa 2.4 milioen hectare grond.

Djati Badkamers is voorzien van het Indonesian Legal Wood Certificaat.

 

 

GRATIS LEVERING > €100,- *

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

FYSIEKE WINKEL

GECERTIFICEERD TEAKHOUT

5 JAAR GARANTIE

Algemene voorwaarden | Sitemap | Webshop door CM SpecialistCopyright © 2009-2019 Djati.nl